Korujen tekeminen harrastuksena

Korujen tekeminen harrastuksena

perjantai 29. heinäkuuta 2016

"Salmiakki" korvakorut diamond duo helmistä













Näihin korvakoruihin tarvittavat materiaalit ovat:

















8 kpl   Diamond Duo helmiä
Tällä hetkellä niitä myy Suomessa ainakin Koralek Oy.
Tässä käytetyt helmet ovat väriltään musta "revontuli".

n. 102 kpl 15/0 siemenhelmiä
Itse käytin Round Miyuki Black.

2 kpl korvakorukoukkuja
Itse käytin tällä kertaa hopeanvärisiä korvakorukoukkuja.

Kuitusiimaa tai muuta helmitöihin soveltuvaa helmilankaa
Itse käytin Berkleyn Fireline 0,15mm smoke.
Siiman menekki yhtä korvakorua kohti oli alle 30cm.

Neula
Ja kuten aikaisemmista jutuista voi päätellä niin tälläkin kertaa
käytin suosikki neulaani eli BeadSmithin pitkäsilmäistä neulaa.

Lankasakset tai sakset
Itse käytin (kuten aina) BeadSmithin lankaleikkureita.

1 kpl Korupidit
Käytin Economyn kapeakärkisiä korupihtejä.
Korupihdeillä avataan/suljetaan korvakorukoukun silmukka
että saadaan tehty koru kiinnitettyä korvakorukoukkuun.





VINKKI:
Jos näyttää siltä, että ohjeen helmimäärällä tulee liian pienet
korvakorut, niin voit aina lisätä muutaman Diamond Duon
ja tehdä hiukan suuremmat korvakorut. Alla kuvassa on
käytetty neljän Diamond Duon sijasta yhdeksän Diamond
Duoa yhteen korvakoruun. Samalla kasvaa tietysti 15/0
siemenhelmien määrä.





Ja sitten aloitetaan

Ihan alkuun kannattaa tarkistaa diamond duo helmien reiät pistämällä neula läpi jokaisen helmen molemmista rei'istä. Joskus helmien reiät voi olla tukossa samaan tapaan kun superduo helmissäkin. On ikävää, jos ehtii tekemään korua pitkälle ja joutuukin sitten purkamaan vaan siksi ettei neula menekään reiästä läpi.



Poimi neulalle diamond duo sen alemmasta reiästä. Poimi toinen diamond duo helmen ylemmästä reiästä ja vielä kolmas sen alemmasta reiästä alla olevan kuvan mukaisesti.


















Palaa takaisin keskelle päin viimeksi lisätyn diamond duon (eli jatkossa vain DD) ylemmästä reiästä mutta jätä siimaan päättely varaa eli lyhyt häntä solmujen tekoa varten. Muutoin koru purkaantuu helposti.


























Poimi neljäs DD sen alemmasta reiästä ja mene viereisen aikaisemmin lisätyn DD:n ylemmästä reiästä suoraan toiselle puolelle alla olevan kuvan mukaisesti. Alla kuvassa DD:t ovat toisista erillään siksi, että ohjeesta näkisi helpommin mistä kohdasta neula menee. Helmien kuuluu olla kuitenkin tiukasti toisissaan kiinni. Silloin ne muodostaa hiukan salmiakkia muistuttavan kuvion.
















Alla kuvassa näkyy vielä se edellä mainitsemani salmiakki muoto. Kuten edellä jo mainitsinkin, niin DD helmien kuuluu olla tiukasti toisissaan kiinni. Varmista tässä kohdassa vielä, että sinulle jää siiman häntää sen verran jäljelle, että saat tehtyä myöhemmin solmut.




















Poimi viisi 15/0 siemenhelmeä ja mene ylimmän DD:n reiästä toiselle puolelle kuvan mukaisesti.
Vedä siima tiukalle mutta varmista samalla ettei siiman toinen pää eli "häntä" karkaa.



















Poimi viisi 15/0 siemenhelmeä ja mene uudelleen läpi samasta DD:stä samaan suuntaan kuvan mukaisesti. Vedä taas siima tiukalle ja varmista ettei häntä karkaa vieläkään.


































Poimi taas viisi 15/0 siemenhelmeä. Jatka alaspäin vasenta reunaa ja mene seuraavasta DD:n reiästä läpi aina kokonaan toiselle puolelle saakka. Menet silloin kolmen DD:n rei'istä läpi. Kiristä taas siima ja varo edelleenkin sitä häntää... 
Siemenhelmet näyttää sotkuisilta tässä vaiheessa eikä ne oikein tunnu asettuvan paikoilleen oikein mutta se korjaantuu kyllä myöhemmin.






















Kuten arvata saattaa, niin taas poimitaan viisi 15/0 siemenhelmeä ja mennään seuraavasta alapuolella olevasta DD:n reiästä läpi. Nyt ollaan oikealla puolella ja vastaan tulee siiman toinen pää (häntä). Siimaa ei kuitenkaan solmita vielä tässä vaiheessa. Edellisen kierroksen tapaan nytkin mennään kaikkien kolmen DD:n läpi toiselle puolelle saakka.





















Nyt vaihdetaan suuntaa. Poimi viisi siemenhelmeä ja mene yläpuolella olevasta DD:n reiästä läpi kuvan mukaisesti. Mene edellisen kierroksen tapaan kolmen DD:n läpi kokonaan toiselle puolelle saakka.






















Mene oikeaas reunassa olevista viidestä alimmasta 15/0 siemenhelmestä läpi. Tämän jälkeen siiman häntä ja itse siima ovat aivan vierekkäin.






































Tee tuplasolmu siimalla ja siiman hännällä.. Toista halutessasi tuplasolmu. Pujota siiman pää muutaman 15/0 siemenhelmen verran ylöspäin helmissä. Itse sain pujotettua sen ilman neulaakin mutta voit toki ottaa avuksi myös neulan. Leikkaa siiman pää pois.







































Poimi viisi 15/0 siemenhelmeä ja mene alimmaisen DD:n reiästä läpi oikealta puolelta vasemmalle päin.























Poimi taas viisi 15/0 siemenhelmeä. Mene alimpana olevan DD:n reiästä läpi uudelleen samaan suuntaan eli oikealta puolelta vasemmalle päin kuten tehtiin toisessakin päässä.







































Poimi viimeinen viiden sarja 15/0 siemenhelmiä. Mene vasemmassa reunassa ylhäällä olevasta seuraavasta DD:n reiästä läpi. Mene kaikkien kolmen DD:n läpi kokonaan toiselle puolelle. Varo ettet mene vahingossa toisella puolella olevien siemenhelmien läpi. Kiristä siima varovasti.




















Katso tarkasti mikä siemenhelmi on nyt siimaa lähimpänä ja mihin väliin siiman voisi parhaiten laittaa siten että siimaa jää mahdollisimman vähän näkyviin.
Mene DD:n reunoilla kulkevien siemenhelmien sisään ja mene kaikista aikaisemmilla kierroksilla lisätyistä siemenhelmistä vielä kertaalleen läpi. Näin saadaan siemenhelmet asettumaan paremmin DD:n ympärille.
 







































Kun olet mennyt kaikista siemenhelmistä ainakin kerran läpi uudelleen niin mene vielä eteenpäin sen verran että tulet ulos kuvan mukaisesti ylhäällä vasemmalla olevasta siemenhelmestä. Oikean helmen selittäminen on vaikeaa mutta onneksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa vai miten se sanonta menikään...







































Nyt poimitaan aikaisemmasta poiketen kahdeksan 15/0 siemenhelmeä. Jätä ylhäällä keskellä oleva 15/0 siemenhelmi välistä ja mene läpi kahdesta oikealla olevasta siemenhelmestä. Kuva kertoo jälleen enemmän kuin tuhat sanaa.

























Mene ylimmäisen DD:n reiästä läpi oikealta vasemmalle päin kuvan mukaisesti.




























Mene takaisin ylöspäin kahden helmen verran. Huomaa, että työ on nyt kuvassa väärinpäin mutta siten sain helpoiten neulan oikeista helmistä läpi kuvaa varten.
































Ja nyt käänsin työn taas takaisin oikeinpäin.

Mene vielä kahden 15/0 siemenhelmen läpi. Nämä kaksi ovat kaksi ensimmäistä viimeksi lisätyistä kahdeksasta siemenhelmestä.







































Poimi yksi 15/0 siemenhelmi ja mene eteenpäin kahden siemenhelmen verran.
































Poimi taas yksi 15/0 siemenhelmi ja mene kahdesta seuraavasta siemenhelmestä läpi.







































Poimi viimeinen 15/0 siemenhelmi ja mene kahdesta seuraavasta 15/0 siemenhelmestä läpi. Mene läpi myös seuraavasta keskellä olevasta siemenhelmestä kuvan mukaisesti.







































Mene vielä kerran läpi kaikista kahdeksasta siemenhelmestä sekä niiden väliin lisätyistä kolmesta siemenhelmestä.







































Mene reunaa pitkin alaspäin siemenhelmissä. Pujota neula siemenhelmien välissä kulkevan siiman ali. Näin saat tehtyä pienen silmukan. Pujota neula silmukasta muutaman kerran ja kiristä solmu piiloon helmien väliin. Toista silmukka ja solmu ainakin kerran. Viimeisen solmun jälkeen kannattaa pujotella neulalla vielä hiukan eteenpäin siemenhelmien sisällä ennen siiman katkaisemista.







































Avaa korvakorukoukun silmukka korupihdeillä. Pujota tekemäsi koru oikein päin korvakorukoukun silmukkaan ja sulje silmukka. Valmista tuli. Enää tarvitsee tehdä toinen samanlainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, kiva kun luet blogiani. Vielä kivempaa on kun jätät minulle kommentin.
Toivottavasti pidit lukemastasi ja ohjeistani oli sinulle apua.

Pidä hauskaa helmien parissa.

Toivottelee: Kati